ARTIKLER     |     BLIV MEDLEM     |     LINKS

  Forside » Aktiviteter   
Kategorier
ForsideAktiviteterKalenderenBestyrelsenBibliotekBliv medlemFrøsalgGode rådHer Bor ViKøb og SalgLinksOpdrætTilbudVolieretur
Hurtig Søg
 
Brug stikord til at finde produktet du søger.
Udvidet søgning
Information
Kontakt os
Aktiviteter

 

 

Næste aktivitet  d. 8/10  

Såfremt Corona-situationen tillader det,holder vi vores næste møde d. 8/10. Vi får besøg af Jørgen Petersen fra Ordrup på Midtsjælland, der vil holde et foredrag under overskriften ”En fugleholder - fra by til land”, der er en fortælling om flytningen af et fuglehold fra byområde til landlige omgivelserT

 

Jørgen Petersen har mere end 5 årtiers erfaring med hold af papegøjer og parakitter. Interessen herfor opstod allerede i barndommen og gennem de fleste år har hans fuglehold især bestået af små papegøjer og parakitter, som ikke måtte støje alt for meget, eftersom han indtil for nylig altid har boet i tæt bymæssig bebyggelse. Siden sin ungdom har han haft en mangeårig drøm, som han ønskede at realisere ved overgangen til ”den 3. alder”, nemlig om sammen med sin hustru at flytte på landet for at kunne holde lige præcis de papegøjearter, som han ønskede uden altid at skulle tage hensyn til naboer og strenge myndighedsforskrifter.

I dette foredrag vil Jørgen fortælle om, hvordan denne drøm så efterfølgende er gjort til virkelighed efter samlet ca. 4 års søgen efter en ny bolig på landet. I forbindelse med flytningen har Jørgen etableret et helt nyt fuglehus med tilhørende voliereanlæg, som han selv kravspecificerede på baggrund af mange års erfaringer på godt og ondt. Ved flytningen har Jørgen endvidere iværksat en - stadig igangværende - omstilling af sit fuglehold til større (og ret så støjende) papegøjearter uden at skulle tage hensyn til omgivelserne. Samtidig har han også truffet en række langtrækkende strategiske beslutninger om at skabe nye rammer og vilkår for sit fuglehold bl.a. ved etablering af et såkaldt systematisk ”klinisk testet fuglehold” med proaktiv sygdomsforebyggelse, og med formalisering af de mange processer og procedurer, der er knyttet til et moderne fuglehold for derved at sikre større kvalitet i det daglige arbejde med fuglene. Desuden er fokus - af hensyn til at kunne bidrage til artsbeskyttelse - ændret fra et ”generalistfuglehold” til et ”specialistfuglehold”, hvor der arbejdes med relativt få arter, men til gengæld holdes typisk to eller flere par af samme art.

 

Foredraget berører også nogle af de uforudsete udfordringer og problemstillinger, som en sådan flytning indebærer.  Der rundes af med, at Jørgen overordnet fortæller om nogle af de papegøjearter, som indgår i hans fremadrettede fuglehold. Derudover formidles nogle af de foreløbige erfaringer med omstillingen til større papegøjearter.

 

Den 12/11 regner vi med at få besøg af Køges formand, Gunnar med flere,som vil fortælle om stære .Nærmere følger.

Vi mødes som vanligt i Multihuset kl. 19,30. Bankospil som sædvanligt.

 

 

 

Aktiviteter

KalenderenHolbæk Fugleforening • Rørvangsparken 2 • 4300 Holbæk
Tlf. +45 59 43 59 42 E-mail: