ARTIKLER     |     BLIV MEDLEM     |     LINKS

  Forside » Aktiviteter   
Kategorier
ForsideAktiviteterKalenderenBestyrelsenBibliotekBliv medlemFrøsalgGode rådHer Bor ViKøb og SalgLinksTilbudVolieretur
Hurtig Søg
 
Brug stikord til at finde produktet du søger.
Udvidet søgning
Information
Kontakt os
Aktiviteter

 

 

Næste aktivitet er Medlemsmøde 10/01-19

Vi starter det nye år med besøg af nogle gamle kendinge, nemlig Tina og Mads Elley.

Foredrag om vores tur til Sri Lanka marts 2018.

 

Vi tog til Sri Lanka for at se på fugle. Landet, som stort set er identisk med øen, huser 34 endemiske fuglearter, som vi ville prøve på at få at se. Helst allesammen.

Tilrettelæggelsen af turen foregik i nært samarbejde med et lokalt bureau, som er specialister i fugleture. De sørgede også for en særdeles kompetent guide.

På to uger nåede vi at besøge meget forskelligartede naturtyper som regnskov og busksteppe, højland og lavland samt en tur på havet. Sri Lanka er nemlig et af de bedste steder i verden at se Blåhvaler. Det kunne vi jo ikke sige nej til.

Det blev en meget vellykket tur gennem et overordentligt dejligt land med venlige mennesker og en fantastisk frodighed. Hele tiden fyldt med masser af fugle og dyr som Elefanter, Slanger og ikke mindst Leoparder.

Vi håbede som sagt på at finde alle de endemiske arter. Ikke mindst de to papegøjer, Sri Lanka-Flagermuspapegøje og Blåhalet Ædelparakit, som kun findes her, stod højt på ønskelisten. Det samme gjorde den lille Sri Lanka-Dværghornugle, som først blev beskrevet for få år siden. Vi blev ikke skuffede!

Dette foredrag er nok mere fokuseret på naturen og ikke så meget på den lokale kultur, som vi nogle gange har haft en del med om. Det skyldes, at denne tur var knap så lang og derfor mere målrettet fuglene og naturen i det hele taget.

I kan glæde jer til at stifte bekendtskab med bl.a. regnskoven i Sinharaja, busklandet i Yala National Park, højlandet på Horton Plains og havet ud for den sydlige kyst. Masser af fugle og dyr, masser af billeder og denne gang også en del videoklip af nogle af fuglene

Mødet holdes som altid i Multihuset på Arenavej kl. 19:30
Aftenen slutter måske med vores lille bankospil

 

 

 Næste møde 14 Feb. 

D. 14. Februar får vi besøg af Claus Nielsen, der tager os med på en tur til Argentina.Han skriver følgende :

”Hvor verden ender”

Vi skal i dette foredrag en tur til Argentina. Argentina er verdens 8 største land, og strækker sig næsten 3.700 km. fra nord til syd. Dette enorme land, byder på imponerende landskaber, fra tropiske regnskove i nord, alpine landskaber i vest, og nærmest ørken i øst.

Vi starter turen i det nordlige, nærmere betegnet Costanera Sur, som er et naturområde i Buerne Aires, som er Argentinas hovedstad. Her ses flere af de arter, som vi kender fra vores voliere, Kardialer, munke parakitter, siskener, m.m.

Herfra går turen sydpå til Trelew i Patagonien. Her lejede jeg bil, og satte kursen mod Valdes halvøen, i jagten på at finde Patagoniske parakitter. I området her findes verdens største koloni af papegøjer, med over 70.000 individer. Men det skulle vise sig, at være mere vanskeligt, end først antaget.

Sluttelig går turen til det sydlige Argentina, til byen Ushuaia, som er verdens sydligste beliggende by. Her findes også verdens sydligst levende papegøje, Smaragdparakitten. Foredraget slutter her i Ushuaia, men rejsen fortsatte videre mod Falklandsøerne, South Georgia, og Antarktis, hvor pingviner, og søløver tog over.

D.14. Marts er det tid til den årlige generalforsamling.

 

 

 

 

 


KalenderenHolbæk Fugleforening • Rørvangsparken 2 • 4300 Holbæk
Tlf. +45 59 43 59 42 E-mail: