Forside » Gode råd » Fugle som hobby
ForsideAktiviteterBestyrelsenBibliotekBliv medlemFrøsalgGode rådFugle som hobbygode rådHer Bor ViKøb og SalgLinksTilbudVoliereturvores levende hobby

hvad skal du være opmæksom på

der er meget, du skal være opmærksom på når du tænker på at holde fugle eller allerede har fugle.

Fuglehold er mange ting. Fugle kan være familiens kæledyr, eller de kan være en hobby, man går meget op i. Uanset hvilken gruppe, du hører til, så er der her et par gode råd, for vi vil jo alle gøre det så godt for fuglene som muligt.

1. Hold altid fuglene sammen, Mange fugle lever parvis eller i flok.

De trives bedst, når de har selskab.

2. Køb aldrig bur, som måske synes smarte, f.eks. tårnbure.

Brug i stedet for rektangulære bure.

Fuglene føler sig meget bedre tilpas, og buret er lettere at gøre rent.

"den praktiske" kan lave buret selv.

3. Køn eller lav altid buret rigeligt stort. Fugle har vinger for at bruge dem. En god rettesnor er at lave buret       mindst 7 gange fuglens længde.

Er der f.eks. om et par kanariefugle, bør buret være mindst 80 cm langt og have en passende dybde og         højde.

Husk, at et bur ikke kan blive for stort, men meget nemt for lille.

4. Brug naturgrene i buret, men vær sikker på, at de ikke er sprøjtede. Naturgrene medvirker til, at fuglene       får slidt næb og klør, og grenenes varierende tykkelse bidrager til styrkelse af gribe musklerne i fuglenes       fødder.

Desuden pynter naturgrene i buret/volieren

5. Anvend sand eller grus i burets bund. Fuglene har brug for sand og grus i deres fordøjelsessystem. Lad           ære med at bruge "sandpapir". Det er ikke rart for fuglene at hoppe rindt på.

6. Sæt dig grundigt ind i dine fugles behov, allermest inden de anskaffer de,-

Du kan f.eks. læse bøger om netop dine fugle.

Det er vigtigt, at du har viden om følgende faktorer:

- foder og grønt

- vitaminer og mineraler